PVC dakbedekking

PVC is een thermoplastisch membraan bestaande uit Polyvinly Chloride voor de afdichting van daken.
PVC wordt vooral gebruikt voor platte daken, maar dankzij de uitstekende esthetische kwaliteiten wordt de folie meer en meer gebruikt voor gebogen of hellende daken. PVC folie wordt toegepast op alle ondergronden zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

PVC folie heeft 5 belangrijke voordelen:

Kostenbesparend

Besparing op de uitvoering: een enkele rol van 30m² vervangt 2 x 3 rollen twee-laagse bitumineuze folie, zogenaamd « traditionele » folie.

Besparing op de structuur: de afdichting is meer dan 5 keer lichter dan de meerlaagse zogenaamd « traditionele » oplossingen. Besparing op onderhoud: het onderhoud beperkt zich meestal tot een visuele inspectie.

Vuurbestendigheid

  • Brandreactie tot A1.
  • Brandweerstand BROOF t1 volgens ENV 1187/1.
  • Assemblage zonder open vuur.

Esthetiek

Effen uitzicht van het dak dankzij de esthetische lasnaden, brede waaier aan kleuren, past zich aan aan alle vormen van dakstructuren.

Fysische eigenschappen

Dampdoorlaatbaarheid, flexibiliteit, statische en dynamische perforatieweerstand.

Duurzaamheid

Levensverwachting van meer dan 30 jaar, gecertificeerd door de BBA (British Board of Agreement).

(Dakbanen voor het vervaardigen van dakbedekkingssystemen met een toplaag van weekgemaakt polyvinylchloride (PVC). PVC heeft een hoge weerstand tegen mechanische en thermische invloeden en wordt verwerkt door middel van thermisch lassen. De bedekking wordt mechanisch bevestigd toegepast en heeft een verwachte levensduur van tenminste 25 jaar. Het uitgebreide kleurengamma maakt PVC ook zeer geschikt voor toepassing op zichtdaken.)